Varškės pyragas

Giedriaus BARANAUSKO nuotr.
Šiaulietė Irena NORKUVIENĖ – puiki šeimininkė, mėgstanti pyragais palepinti savo dvynius Korneliją ir Dominyką ar Norvegijoje aplankiusi dukters šeimą. Per patį šviežių uogų sezoną ponia Irena siūlo mūsų skaitytojams išsikepti gardų varškės pyragą su uogomis.

Varškės pyragas

Tešlai reikės: 1 vidutinio kiaušinio, 100 g sviesto, 300 g miltų, 120 g cukraus, 5 g kepimo miltelių, žiupsnelio druskos, vanilės.

Įdarui: 400 g varškės, 2 vidutinių kiaušinių, 100 g grietinės, 50 g cukraus, žiupsnelio vanilės, 400 g bet kokių uogų.

Pirmiausiai paruošiame tešlą. Sudedame į dubenį visus ingredientus, sviestą supjaustome kubeliais ir viską sutrupiname rankomis. Tada tešlą dedame į kepimo formą ir rankomis gerai suplojame.

Ant tešlos masės sudedame šviežias uogas. Irena dažniausiai deda braškes, juoduosius serbentus.

Įdarui visus produktus sudedame į dubenį ir gerai išmaišome (išplakame). Šią masę išpilame ant uogų, išlyginame ir šauname į orkaitę. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.

Skanaus!

Asmeninio archyvo nuotr.
Varškės pyragas su šviežiomis uogomis.

Komentuoti

Paprastas tekstas

  • HTML žymės neleidžiamos.