Varškės apkepas

Asmeninė nuotr.

Šiaulietė Sigita STRELKOVĖ, trijų dukrų mama, dalijasi savo receptu. Sigita siūlo išsikepti varškės apkepą, kurį mėgsta visa šeima, o ypač mažoji Luknė.

Varškės apkepas

Reikės: 500 gramų varškės, 5 kiaušinių, 200 gramų manų, 200 gramų cukraus (galima ir mažiau), 900 g arba 1 litro kefyro, banano ar razinų ( galima kepti ir be šių priedų).

Kiaušinius su cukrumi, manais išplakti plaktuvu, tuomet sudėti varškę ir vėl išplakti, supilti kefyrą ir dar sykį išplakti, sudėti supjaustytą bananą arba įdėti razinų, išmaišyti (skanu būna ir be jokių priedų).

Paruoštą masę supilti į sviestu išteptą skardą. Kepti 170–180 laipsnių orkaitėje 50–60 minučių. Iškepus leisti šiek tiek atvėsti.

Skanaus!

Komentuoti

Paprastas tekstas

  • HTML žymės neleidžiamos.