Užkandukai su silke Kūčioms

Artūro STAPONKAUS nuotr.
Šiaulietė, mokytoja senjorė Laima Giedraitienė sako, jog kuo toliau, tuo labiau gamina paprastus valgius, neketina apkrauti ir šventinio stalo. Ponia Laima dalijasi Kūčių stalo užkandžių idėjomis.
Šiaulietė, mokytoja senjorė Laima Giedraitienė sako, jog kuo toliau, tuo labiau gamina paprastus valgius, neketina apkrauti ir šventinio stalo. Ponia Laima dalijasi Kūčių stalo užkandžių idėjomis.

 

Užkandukai su silke Kūčioms

Kūčioms aš ruošiu keletą užkandukų su silke ar lašiša.

1. Su karamelizuotas svogūnais. Svogūnus karamelizuoju iš anksto. Raudonuosius svogūnus pakepiname aliejuje, tada dedame rudojo cukraus, druskos, pipirų. Tada vėl kepame apie 20 minučių, po to įpilame juodojo balzamiko acto ir kepame ant silpnos ugnies, kol išgaruos skysčiai. Susidedame į indelius, laikosi ilgai.

Ant mažos riekelės batono uždedame svogūnų ir silkės.

2. Su morkomis. Morkas paruošiu su medumi ir kmynais.

Morkas supjaustome nesmulkiais šiaudeliais, į keptuvę su dangčiu pilame alyvuogių aliejaus, dedame morkas, medaus, kmynų (apie šaukštelį), druskos. Pamaišome, kad viskas apsiveltų ir uždengę troškiname keletą minučių, bet kad nesutižtų morkos. Galima įdėti razinų. Atvėsus dedame ant duonelės ir silkės ant viršaus.

3. Avokadų ir krienų užtepėlė

Avokadą sutrinti, įlašinti citrinos, įdėti krienų (gali būti ir vasabi), truputį aliejaus ir druskos. Tepti ant batono ir dėti sūdytos lašišos, apibarstyti žolelėmis. Tą užtepėlę ruoškit prieš patiekdami į stalą.

Gražaus švenčių laukimo.