Ukrainietiški virtinukai

Artūro STAPONKAUS nuotr.
Ukrainietė Irina DOVGALIUK šiuo metu gyvena Kuršėnuose – į Lietuvą fotografė atbėgo iš Chmelnyckio srities. Irina su skaitytojais dalijasi virtinukų receptu, tai – vienas populiariausių ir daugelio mėgstamų ukrainietiškų patiekalų. Svarbiausia gaminant – gera tešla (turi būti plastiška, bet nelipti prie rankų) ir įdarai (nuo sūraus iki saldaus).

 

Ukrainietiški virtinukai

Tešlai reikės: 350 g miltų, 200 ml karšto vandens, 3 šaukštų saulėgrąžų aliejaus, žiupsnelio druskos.

Įdarui: 400 g raugintų kopūstų, 1 svogūno, 2 šaukštų saulėgrąžų aliejaus.

Tešla. Vandenį puode užvirkite iki 70–80 °C. Miltus persijokite, įpilkite karšto vandens, druskos ir aliejaus. Iš pradžių išmaišykite tešlą šaukštu, paskui rankomis. Iš tešlos suformuokite rutulį, apvyniokite jį maistine plėvele ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.

Įdaras. Nulupkite ir supjaustykite svogūną, pakepinkite iki auksinės spalvos. Sudėkite raugintus kopūstus, išmaišykite ir troškinkite apie 10–15 minučių.

Iškočiokite tešlą. Įspaudžiant stikline, padarykite iš tešlos apskritimų. Į kiekvieną apskritimą dėkite įdaro, gerai užspauskite kraštelius ir virkite pasūdytame vandenyje apie 2–3 minutes. Išvirtus virtinukus sudėkite į lėkštę, patiekite su pakepintais svogūnais ir spirgučiais.

Skanaus!