Troškinys pagal Astą

Asmeninė nuotr.

Asta PETRAUSKIENĖ, nekilnojamojo turto ekspertė iš įmonės „Savas būstas“, moterų klubo „Šiaulietė“ narė, dalijasi savo receptu.

„Esu labai užimtas žmogus, todėl gaminu patiekalus, kurie nereikalauja daug pastangų ir laiko, – sako ponia Asta. – Vienas mėgstamiausių ir dažniausiai gaminamų patiekalų būna troškiniai. Su jais galima plačiai improvizuoti arba tiesiog gaminti iš to, ką turi šiuo metu namuose. Taigi dalinuosi vienu populiariausiu mano receptu.

Troškinys pagal Astą

Reikės (šio kiekio užteks pamaitinti 3–4 asmenims): 500 g vištienos, kiaulienos, jautienos ar kitos jūsų mėgstamos mėsos, 1 skardinės avinžirnių (juos tiesiog dievinu, todėl itin dažnai valgau), 1 skardinės raudonųjų pupelių, 1 skardinės baltųjų pupelių, 2 skiltelių česnako, 1 indelio 30 proc. riebumo grietinėlės, maltų pipirų ir druskos pagal skonį.

Paruošimas itin paprastas. Mėsą supjaustau nedideliais kubeliais, skardinių turinį dedu į greitpuodį, tada paprieskoniuoju, įdedu smulkiai pjaustytą česnaką, įpilu šiek tiek vandens ir supilu grietinėlę. Skysčio turi būti šiek, kad vos apsemtų visą troškinio turinį.

Greitpuodyje tobulas patiekalas paruošiamas per 15–20 minučių, o jei nuspręstumėte troškinti paprastame puode, laiką prailginkite iki 30–40 minučių.

Skanaus!