Traškūs vištienos kepsnelių kefyro tešloje

Asmeninė nuotr.
Šiaulių apylinkės teismo darbuotoja Justina KYBARTAITĖ „Šiaulių krašto“ skaitytojams siūlo paragauti vištienos kepsnelių.

„Mano šeima labiausiai mėgsta vištieną, todėl dažnai tenka pasukti galvą, ką būtų galima ir vėl kažką naujo iš jos pagaminti. Stengiuosi pasirinkti tokius receptus, kad būtų ne tik skanu, maistinga, bet ir neužimtų pernelyg daug laiko. Todėl siūlau pasigaminti traškius vištienos kepsnelius. Tai ne tik bus puikus patiekalas jūsų pietums ar vakarienei, tačiau su malonumu valgys ir patys išrankiausieji.

Traškūs vištienos kepsnelių kefyro tešloje

Reikės: 400 gramų vištienos filė, 150 mililitrų kefyro, 1 kiaušinio, 1 šaukšto miltų, 0,5 šaukštelio druskos, 0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų, 1 žiupsnelio aitriosios paprikos miltelių, 50 gramų maltų džiūvėsėlių.

Vištieną supjaustyti kąsnio dydžio gabaliukais. Pasūdyti, pabarstyti juodaisiais pipirais, aitriąja paprika, išmaišyti. Dubenėlyje išplakti kiaušinį su kefyru. Į kefyrą sudėti vištieną ir palikti bent kelias valandas pasimarinuoti.

Į pasimarinavusią vištieną berti miltus ir gerai išmaišyti, kad visas kefyro marinatas virstų tešla.

Į atskirą lėkštę suberti džiūvėsėlius. Įkaitinti keptuvę, kiekvieną vištienos gabalėlį apvolioti džiūvėsėliuose ir dėti kepti į keptuvę. Kepti iš abiejų pusių po kelias minutes, kol apskrus.