Trapūs imbieriniai sausainiai

Asmeninio albumo nuotr.
Joniškyje gyvenanti kineziterapeutė, šiuo metu auginanti sūnelį Aigustė ANDRAŠIŪNAITĖ dažnai savo šeimos narius palepina įvairiais pyragais, pyragėliai, sausainiais. Receptą siūlome ir „Šiaulių krašto“ skaitytojams.

Trapūs imbieriniai sausainiai

Sausainiams reikės: 350 gramų miltų, 1 arbatinio šaukštelio meduolių prieskonių, 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, 125 gramų šalto sviesto, 150 gramų rudojo cukraus, 4 šaukštų skysto medaus, 1 kiaušinio.

Miltus, prieskonius ir kepimo miltelius suberiame į dubenį ir išmaišome. Į miltus dedame kubeliais pjaustytą sviestą ir triname tarp pirštų, kol susidarys trupininė masė. Suberiame cukrų. Tada pilame skystą medų, paplaktą kiaušinį ir užmaišome tešlą. Ant miltuoto paviršiaus tešlą minkome, kol ji pasidaro glotni ir švelni.

Po to tešlą iškočiojame, ji turi būti maždaug penkių centimetrų storio. Formuojame pageidaujamos formos sausainius ir kepame 9–10minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus!