Tortas su varške ir juodaisiais serbentais

Asmeninė nuotr.
Ramunė RIMKUTĖ, Šiaulių verslininkių vadybininkių draugijos vadovė, dalijasi receptu torto, kuris per Šiaulių nevyriausybininkų šventę buvo pripažintas skaniausiu.

„Mėgstu gaminti, ypač saldžius kepinius, – sako Ramunė. – Tam įtakos turėjo mano močiutės, kurios abi labai skanius pyragus kepdavo. Džiaugiuosi, kai atsiranda progų išbandyti naujus receptus, pavaišinti artimuosius ir draugus. Taip nutiko ir su ŠNVOK renginiu. Paieškojau internete torto recepto, išbandžiau ir mano nuostabai visiems labai patiko. Skanus ir nesunkiai pagaminamas, svarbiausia, kad nereikia brangių produktų. Siūlau išbandyti.“

 

Tortas su varške ir juodaisiais serbentais

Reikės biskvito (17 cm forma) tešlai: 2 kiaušinių (L dydžio), 80 g cukraus, 40 g aliejaus, 90 g miltų, pusės šaukštelio kepimo miltelių, juodųjų serbentų (bet nebūtinai).

Kiaušinius su cukrumi labai gerai išplakame mikseriu. Masė turi padidėti keletą kartų. Tada į ją per keletą etapų suberiame sijotus miltus su kepimo milteliais. Atsargiai supilame aliejų, išmaišome iki vientisos masės. Į kepimo skardą klojame sviestinio popieriaus. Galima kepti vienoje skardoje ir atvėsusį biskvitą padalinti į tris dalis arba masę dalinti į tris dalis ir kepti atskirose skardose. Ant tešlos dedame po keletą juodųjų serbentų, gali būti ir šaldyti. Aš kepiau atskirose skardose 160 C orkaitėje, viršus apačia su vėjeliu apie 15 min. Iškepusius biskvitus atvėsiname.

Varškės kremui reikės: 400 g grietinėlės 36 proc. riebumo, 300 g varškės, 5 šaukštų cukraus pudros. Dar juodųjų serbentų uogienės pertepimui ir sirupo sulaistymui.

Varškę sutriname iki vientisos masės. Jei labai sausa, įpilame truputį grietinėlės. Kai varškė pasidaro vientisa, dedame cukraus pudrą ir pilame likusią grietinėlę. Viską gerai išplakame iki standumo. Kremą dedame į konditerinį maišelį, bus patogiau jį paskirstyti.

Surenkame tortuką: biskvito lakšto apatinį sluoksnį truputį sulaistome ir aptepame plonu kremo sluoksniu, dedame ant padėkliuko. Tada viršų sulaistome. Darome bortelį iš kremo, į lakšto viduriuką dedame 3–4 šaukštus juodų serbentų uogienės, paskirstome. Uogas užpildome kremu, vėl dedame biskvito lakštą, sulaistome, vėl bortelis, uogienė ir vėl kremas. Paskutinį lakštą tik sulaistome. Kremu aptepame tortuko šonus ir dedame į šaldytuvą 3–4 val. arba per naktį. Prieš patiekdami papuoškite pagal savo fantaziją.

Skanaus!

1

Ramunės tortas nevyriausybininkų šventėje laimėjo skaniausio pyrago konkursą.