Tortas iš seno receptų sąsiuvinio

Gied­riaus BA­RA­NAUS­KO nuo­tr.
Kolegė „Šiaulių krašto“ žurnalistė Jūratė RAUDUVIENĖ dalijasi savo receptu. „Prieš naujametes šventes nusprendžiau vadovautis taisykle, jog „nauja yra pamiršta sena“ ir susiradusi seną receptų sąsiuvinį nusprendžiau pasigaminti tortą pagal ilgai nenaudotą receptą. Siūlau jį išbandyti. Kadangi seniau tortų receptai buvo gana paprasti, ir šį gaminant ilgai vargti neteks,“ – sako Jūratė.

 

Tortas iš seno receptų sąsiuvinio

Reikės: 1 indelio kondensuoto pieno, 3 kiaušinių, 6 šaukštų miltų, 2 šaukštų grietinės, pusės šaukštelio citrinos rūgšties, 2 šaukšteliai kepimo miltelių, 1 šaukštas kakavos, vanilinio cukraus.

Pertepimui reikės: 1 l grietinės, 0,5 stiklinės cukraus, pusės šaukštelio citrinos rūgšties, vanilinio cukraus.

Gaminimas: Dubenyje sumaišyti kondensuotą pieną, kiaušinius, miltus. Kitame dubenėlyje sudėti grietinę, citrinos rūgštį ir kepimo miltelius ir išmaišyti. „Nugesinus“ kepimo miltelius, sudėti abi dalis į vieną dubenį, išmaišyti tešlą ir ją padalinti per pusę. Į vieną tešlos dalį įdėti šaukštą kakavos. Į kitą – pusę šaukšto miltų, vanilinio cukraus.

Abi dalis kepti atskirai, bet vienodo dydžio formoje. Joms atvėsus, perpjauti per pusę, kad iš vienos dalies būtų du atskiri „blynai“. Tada dėti vieną sluoksnį šviesų, kitą tamsų ir pertepti grietininiu kremu.

Tortą galima puošti, kaip patinka – trupiniais, tarkuotu arba skystu šokoladu.

Šis tortas gaivus, su rūgštele.

Skanaus!