Tiramisu tortas

Artūro STAPONKAUS nuotr.
Šiaulietė Vaida PELEGRIMIENĖ yra „iLunch“ restorano Šiauliuose vadovė. Tapus maitinimo įstaigos vadove vis mažiau lieka laiko pačiai šeimininkauti virtuvei, tačiau mėgsta kartas nuo karto pyragu palepinti savo mylimą kolektyvą. Tiramisu torto receptu Vaida dalijasi ir su „Šiaulių krašto“ skaitytojais.

 

 

Tiramisu tortas

Rėkės: 2 kiaušinių, 1 kiaušinio trynio, 130 g miltelinio cukraus, 500 g maskarponės sūrio, 300 g sausainių „damų piršteliai“, 400 g atvėsintos stiprios kavos (galima naudoti 350 g kavos ir 50 g stipraus gėrimo), 30 g kakavos.

Gaminti geriausia stačiakampiame inde (30x20 cm, 6 cm aukščio).

Pirmiausiai gerai (6–8 min.) su plaktuvu išsukti kiaušinius, kiaušinio trynį ir cukraus pudrą iki baltos masės. Sumažinti plaktuvo greitį ir po šaukštą dėti maskarponės sūrį, kol viskas susiplaks į purią masę.

Kavoje po kelias sekundes mirkyti sausainius. Jie turi tik sudrėkti, bet neperšlapti. Sausainius sudėti ant indo dugno tiek, kiek telpa, ir ant jų paskirstyti maskarponės masę, ant viršaus dėti likusius sausainius ir po to supilti likusią suplaktą maskarponę.

Paruoštą desertą uždengti maistine folija ir dėti į šaldytuvą 5 valandoms. Prieš patiekiant, per sietelį užbarstyti kakavos.

Šį desertą galima užsišaldyti, bet prieš patiekiant reikia apie 5 valandas palaikyti šaldytuve.

Skanaus!