Tinginio vyniotinis

Artūro STAPONKAUS nuotr.
Šiaulietė floristė-dekoratorė Rūta GADLIAUSKIENĖ „Šiaulių krašto“ skaitytojams siūlo saldų vyniotinį, kurį labai mėgsta jos artimiausi žmonės. Šis skanumynas greitai pagaminamas, neverdamas ir nekepamas. Gal todėl jis ir pavadintas Tinginio vyniotiniu. Gardėsio receptą ponia Rūta kažkada aptiko internete.

Tinginio vyniotinis

Reikės: trijų pakelių sausainių „Gaidelis“, 100 gramų sviesto, 1 indelio saldinto pieno „Rududu“, pakelio pusriebės varškės ir šiek tiek natūralaus jogurto.

Į dubenį sulaužyti visus sausainius, sudėti tirpintą sviestą ir saldintą pieną. Viską suminkyti rankomis į vientisą masę.

Ant lentelės patiesti kepimo popierių ir, padėjus masę, kočėlu ją iškočioti iki nestoro lakšto.

Ant lakšto tepti su trimis šaukštais jogurto sumaišytą varškę. O tada viską susukti į vyniotinį.

Gardumyną dėti į šaldytuvą ir palaikyti jame per naktį – tiek laiko pakanka, kad vyniotinis sustingtų ir lengvai pjaustytųsi.

Skanaus!