Tagliatelle su krevetėmis

Asmeninė nuotr.
„Vaikai šio patiekalo niekada neatsisako valgyti“, – sako šiaulietė grožio salono „Damų palėpė“ manikiūro ir pedikiūro meistrė Erika JARULAITIENĖ. Pasakoja, šį atsitiktinai aptiktą patiekalą dažniausiai gaminanti savaitgaliais, kuomet nedirba ir gali neskubėti. Nes, teigia šeimininkė, į jį tiesiog privalu įdėti bent žiupsnelį meilės.

Tagliatelle su krevetėmis

Keturioms porcijoms reikės: Tagliatelle (plokščių spagetti makaronų) – 250 gramų, 150 gramų šaldytų krevečių, tiek pat miligramų 35 procentų grietinėlės, saujelės kietojo sūrio, 3 valgomų šaukštų sviesto, žalumynų.

Išvirti makaronus pasūdytame vandenyje. Nupilti vandenį.

Krevetės lengvai apkepamos svieste, supilama grietinėlė, suberiamas tarkuotas sūris, suberiami kapoti žalumynai.

Viską porą minučių pakaitinti.

Pagamintą padažą supilti ant makaronų ir patiekti.