Švie­žių gry­bų kol­dū­nai grie­ti­nė­je

Loretos RIPSKYTĖS nuotr.
Joniškietė gražiadarbė Juzefa ŠUKIENĖ sako turinti ne vieną seną receptų knygą, kuriomis mielai pasinaudoja. Šiuo metu ten pasižvalgo, ieškodama receptų su grybais. Siūlome išmėginti ir „Šiaulių krašto“ skaitytojams.

Švie­žių gry­bų kol­dū­nai grie­ti­nė­je

Įdarui reikės: 4 šviežių grybų (geriausiai tiktų baravykai, raudonikiai), 2 šaukštų sviesto, 1 šaukšto grietinės, 1 svogūno, druskos.

Tešlai: 0,5 stiklinės miltų, 0,5 kiaušinio, 2 šaukštų pasūdyto vandens.

Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname svieste. Grybus supjaustome, pasūdome ir pakepiname svieste iki gelsvumo, pridedame grietinės, ir, sumaišę su pakepintais svogūnais, atvėsiname.

Iš miltų, kiaušinio ir vandens užminkome vidutinio kietumo tešlą, iškočiojame, išpjauname skrituliukus, aptepame sviestu. Ant kiekvieno dedame po šaukštelį paruošto grybų įdaro, suformuojame koldūnus ir verdame pasūdytame vandenyje. Paduodant į stalą užpilame tirpintu sviestu.

Skanaus!