Sveikuoliški „Raffaello“

Plungiškė Aušra TAMOKAITYTĖ, holistinio masažo specialistė, atskleidžia turinti svajonę kada nors Plungėje atidaryti kavinukę, kur užsukusius vaišintų pačios pagamintais skanėstais. Greičiausiai visi jie būtų veganiški, mat pačiai šis mitybos principas (kada atsisakoma visų gyvulinės kilmės, kartu – ir pieno, produktų) arčiausiai širdies.

Aušra ir dalijasi būtent tokio – veganiško – skanėsto, kuris labai panašus į populiarius „Raffaello“ saldainius, receptu. Sako, pati tokių rutuliukų pasigaminanti daugiau ir laikanti šaldiklyje. O užsinorėjus pasmaližiauti tereikia išimti iš šaldiklio ir kurį laiką palaikyti kambario temperatūroje.

Sveikuoliški „Raffaello“

Reikės: datulių, graikinių riešutų, kokosų sviesto (aliejaus), mėgstamų prieskonių (tinka cinamonas, gvazdikėliai, galima pagardinti ir kakava), kokoso drožlių arba sezamo sėklų rutuliukams apvolioti.

Datules, riešutus, kokosų sviestą ir prieskonius gerai sutrinti trintuvu iki vientisos masės. Formuoti iš jos rutuliukus, apvolioti juos kokosų drožlėse arba sezamo sėklose ir dėti į šaldymo kamerą sustingti.

Prieš valgant palaikyti kambario temperatūroje.

Skanaus!

 

 

Komentuoti

Paprastas tekstas

  • HTML žymės neleidžiamos.