Sušiai su bolivine balanda

Asmeninė nuotr.
Diana GEDMINIENĖ, Šiaulių visuomenės sveikatos biuro specialistė, vykdanti visuomenės sveikatos stiprinimą, su kolegomis rūpinasi sveikos mitybos sklaida bendruomenėje.

Biuro Visuomenės sveikatos stiprinimo skyriaus specialistai ir šiemet lankysis kolektyvuose ir demonstruos sveikos mitybos patiekalų gamybos pavyzdžius. „Šiaulių krašto“ skaitytojams Diana siūlo išbandyti neįprastą vegetarišką sušių receptą. „Greitai pagaminama ir labai skanu“, – sako ji.

 

Sušiai su bolivine balanda

Reikės: jūros dumblių lapo 1 vnt., 100 g nevirtos bolivinės balandos, tofu (šilkinio) sūrio, agurko, raudonos paprikos.

Sušiams pagardinti: sojų padažo, marinuoto imbiero, japoniškų krienų pastos „Wasabi“

Išvirkite bolivinę balandą taip, kaip nurodyta ant pakuotės (išvirę gerai nusunkite likusį skystį ir palikite vėsti).

Ant kilimėlio sušiams gaminti (jį rasite bet kuriame prekybos centre) lygiąja puse į apačią dėkite jūros dumblių lapą.

Ant lapo tolygiai 1 cm sluoksniu paskirstykite bolivinę balandą (iš vieno lapo krašto palikite nepadengtus 2 cm),

Prie pat padengtojo krašto lygia linija per visą lapo plotį išdėliokite įdarą: agurkus, tofu sūrį ir raudonąsias paprikas, prieš tai susipjaustę norimo storio juostelėmis.

Kilimėliu šiek tiek paspausdami sukite ritinėlį. Nepadengtą lapo kraštą sudrėkinkite vandeniu, kad suliptų.

Sudrėkintu aštriu peiliu nespausdami supjaustykite ritinėlį į 8 lygias dalis.

Skanaus!