Sūrio tortas

Asmeninė nuotr.
Šiaulietis žinomas saksafonistas Remigijus KRAPTAVIČIUS, Šiaulių pučiamųjų orkestro artistas, yra ir puikus kulinaras. Remigijus mėgsta gaminti ir siūlo mums išbandyti sūrio torto receptą. „Ką esu šiuo tortu vaišinęs, visiems patiko. Norisi smegenims duoti laimės hormono, gyvenimas sudėtingas, tai reikia kartais pasidžiaugti saldžiais malonumais“, – sako muzikantas.

 

Sūrio tortas

Torto padui reikės: 3 pakelių sausainių (kakavinių), riešutų, 200 g sviesto.

Įdarui: 500 g maskarponės sūrio, 400 g grietinėlės, 400 g grietinės, 4 kiaušinių, 3 šaukštų cukraus, vanilinio cukraus, kukurūzų krakmolo, tarkuotos citrinos žievelės, citrinos sulčių.

Sausainius sutrupinti, įberti pakepintų, sumaltų žemės riešutų. Sausainių ir riešutų masę sumaišyti su ištirpintu sviestu. Kepimo formoje, išklotoje kepimo popieriumi, sudėti sausainių masę ir sutrombuoti torto padą su užlenktais kraštais (kaip laivelį). Padėti šaltai, kad sutvirtėtų, kol padarysime įdarą.

Įdarui maskarponę sutrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įdėti grietinėlės, grietinės, įmušti kiaušinius, lengvai išmaišyti, neplakti, kad nesušoktų burbuliukai, įberti dar šiek tiek kukurūzų krakmolo, kad masė kepdama sutvirtėtų, įtarkuoti citrinos žievelės, įspausti citrinos sulčių.

Į paruoštą sausainių pado formą supilti įdarą. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes ar iki valandos (pagal orkaitę).

Ant viršaus aš dar užpilu karšto šokolado ir palieku parai pastovėti, atvėsti.

Išbandykite su malonumu ir skanaus!