Sumuštinukai su sūriu

Asmeninė nuotr.

Šiaulietis Laimis GUDINAVIČIUS, žinomas foto ir kino mėgėjas, filmų kūrėjas, buvęs inžinierius ir pedagogas, sako, jog dabar „yra visą laiką atostogaujantis, vasarą leidžiantis sodyboje, mėgstantis skaniai pavalgyti ir pavaišinti svečius“. Jis dalijasi užkandžio receptu, kurį pats išbandė ir kuris patiko namiškiams.

Sumuštinukai su sūriu

Reikės (4 porcijoms): 125 g kamambero ar kito sūrio su pelėsiu, 60 g sviesto, 4 šaukštų grietinės, duonos 8 riekelių, saujelės graikinių riešutų, alyvuogių.

Sūrį sumaigykite šakute ant medinės lentutės ir sudėkite į dubenį su sviestu (turi būti minkštas, kambario temperatūros) ir grietine. Viską ištrinkite iki vientisos masės.

Duonos riekių pluteles nupjaukite, su formele išpjaukite skridinėlius ir juos aptepkite sūrio mase (bet galite ir nevargti – tiesiog ant riekelių tepti). Ant viršaus dėkite griežinėliais supjaustytų alyvuogių ir pabarstykite skaldytais graikiniais riešutais. Arba puoškite pagal savo fantaziją ir skonį, arba tuo, ką rasite darže. Pavyzdžiui, ridikėliais ir petražolėmis ar agurkais ir krapais.

Gražios vasaros pabaigos!