Su paprika – aištriai ir saldžiai

Asmeninė nuotr.
Šiaulietis Vladislavas Jankus sode užsiaugina aitriųjų paprikų, jas ne tik į patiekalus deda, bet ir konservuoja, marinuoja. Vieną aitriųjų paprikų marinavimo būdą siūlo išbandyti „Šiaulių krašto“ skaitytojams. Pagal jį nieko nereikia nei virti, nei kaitinti.

 

Su paprika – aištriai ir saldžiai

Reikės: aitriųjų paprikų, cukraus, obuolių acto ar vyno acto. Kiek ko reikės, spręsite pagal tai, kiek paprikų imsite ir kiek stiklainių reikės paprikoms sudėti. Aš imu mažesnius (200–250 ml) talpos stiklainius su užsukamais dangteliais.

Stiklainius ir dangtelius sterilizuokite. Didesnes paprikas perpjaukite perpus ar į kelias dalis, mažesnėms tik galiukus nupjaukite (greičiau persigers sirupu) ir sudėkite į stiklainius. Pripildykite juos paprikomis ir įberkite cukraus tiek, kad paprikos atrodytų lyg cukraus pusnyje (jeigu stiklainis 200 ml, beriu 2–3 kupinus šaukštus cukraus). Tuomet pilkite obuolių acto ar vyno acto. Truputį palaukite, kol ims susigerti į cukrų, ir dar pilkite, kol apsems paprikas iki pat viršaus. Užsukite stiklainius dangteliais ir apverskite, kad cukrus greičiau tirptų. Kas valandą stiklainius vis pavartykite, kol cukrus visiškai ištirps.

Po 4–5 savaičių galite atsidaryti ir skanauti.