Studentiški „Ale itališki“ makaronai

Asmeninė nuotr.

Šiaulietis Kristijonas Pikturna, Vilniaus universiteto žurnalistikos antro kurso studentas, „Šiaulių krašto“ praktikantas, dalijasi savo receptu. Kristijonas sako, jog šį makaronų receptą atrado prieš trejus metus ir nuo to laiko dažnai jį gamina. Patiekalą pamėgo ir šeimos nariai, ir artimieji.

Studentiški „Ale itališki“ makaronai

Dviem porcijoms reikės: 250 gramų farfalle makaronų (kaspinėlių), 150 gramų mėgstamos mėsos (šiuo atveju – šaltai rūkytos kiaulienos šoninės), 100 gramų grietinėlės, 50 gramų sūrio, 25 gramų sviesto, 1–2 galvučių svogūno, druskos ir pipirų pagal skonį

Užvirti vandenį, įberti druskos. Kol vanduo užvirs, keptuvėje ištirpinti sviestą suberti pjaustytą svogūną bei mėsą ir pakepti iki apskrudimo.

Į verdantį vandenį suberti makaronus, virti apie 8 minutes (geriausia – minutę mažiau iki nurodyto išvirimo laiko, kad gautųsi „al dente“).

Nuo išvirusių makaronų nupilti vandenį. Makaronus supilti į keptuvę su mėsa ir svogūnais, prieš tai į juos supylus grietinėlę ir gerai išmaišius. Palaikyti apie 1–2 minutes, tuomet keptuvę nuimti nuo ugnies, leisti jos turiniui šiek tiek atvėsti bei ant jo suberti tarkuotą sūrį ir viską sumaišyti.

Pabarstyti pipirų pagal skonį.

Buon appetito!