Spurgytės su saldžiu ir sūriu įdarais

Loretos RIPSKYTĖS nuotr.
Lietuvai pagražinti draugijos Joniškio skyriaus narė Liucija RUSECKIENĖ verda iš pirmo žvilgsnio įprastas varškės spurgas. Tačiau jos išsiskiria gardžiais įdarais. Vieną įdarą ji paruošia saldų su riešutais, obuolių sūriu, kitą – sūrų su mėsa ir paukštiena. Receptą siūlome „Šiaulių krašto“ skaitytojams.

 

Spurgų tešlai reikės: 0,5 kilogramo varškės, 4 kiaušinių, kelių šaukštų cukraus ir vanilinio cukraus, 2 šaukštų grietinės, 40 gramų sviesto, 1 šaukštelio kepimo miltelių, miltų.

Kambario temperatūros sviestą ištriname su cukrumi, vaniliniu cukrumi, beriame sutrintą varškę, sudedame visus likusius produktus ir išmaišome tešlą.

Saldžiam įdarui reikės riešutų (gali būti įvairių rūšių riešutų), šiek tiek obuolių sūrio, šokolado. Riešutus sukapojame, dedame smulkiai pjaustyto obuolių sūrio, apliejame šokoladu ir sumaišome.

Sūriam įdarui reikės bet kokios paukštienos ar kitos mėsos faršo, pievagrybių, svogūno, pipirų, druskos pagal skonį. Pievagrybius susmulkiname, svogūną supjaustome kubeliais, viską dedame į keptuvę ir pakepiname.

Tada į varškės tešlą dedame vienur saldų, kitur – sūrų – įdarus, formuojame mažytes spurgytes ir verdame aliejuje.

Skanaus!