Šokoladinis varškės pyragas su vyšniomis

Asmeninė nuotr.

Šiaulietė Kristina ILGAUSKIENĖ mėgsta išbandyti įvairius kepinius ir pati dalijasi „saldžiuoju“ receptu. Siūlo išsikepti skanų pyragą, kuris patinka jos šeimai, o ypač dukrai Agotai.

Šokoladinis varškės pyragas su vyšniomis

Ingredientų kiekius nurodau tokius, kokių reikia maždaug 20 cm stačiakampėje kepimo formoje iškepti.

Tešlai reikia: plytelės juodo šokolado, 50 g cukraus, 100 g sviesto, 120 g miltų, 2 kiaušinių, 1 šaukštelio kepimo miltelių, žiupsnelio druskos.

Įdarui: 300 g varškės, 300 g vyšnių (šviežių arba šaldytų), 100 g cukraus, 1 kiaušinio.

Tešlos paruošimas: ištirpiname sviestą su šokoladu ir paliekame pravėsti. Kiaušinius, cukrų, druską gerai išplakame ir sumaišome su tirpintu sviestu. Beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, atsargiai išmaišome.

Įdaro paruošimas: varškę ištriname su kiaušiniu ir cukrumi. Masė gaunasi kremo konsistencijos.

Pyrago sluoksniavimas: į kepimo formą, išteptą sviestu, supilame pusę šokoladinės tešlos ir paskirstome per visą dugną. Dedame pusę varškės ir paskirstome. Sudėliojame vyšnias be kauliukų. Užklojame likusia varškės mase. Ant viršaus paskirstome likusią šokolado tešlą.

Kepame 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių.

Atvėsintą pyragą galime apipilti tirpintu šokoladu.

Skanaus!