Šokoladinis pyragas (braunis)

Asmeninė nuotr.
Lina PETRAUSKIENĖ, Šiauliuose veikiančių maisto dirbtuvių „Bitės namas“ savininkė ir puiki virtuvės šefė, dalijasi su „Šiaulių krašto“ skaitytojais braunio – klasikinio šokoladinio pyrago – receptu.

 

Šokoladinis pyragas (braunis)

Reikės: 250–260 g juodojo šokolado, 170 g sviesto, 350 g rudojo cukraus, 50 g kakavos, 5 kiaušinių, 90 g miltų, trupučio druskos.

Šokoladą ir sviestą ištirpinti. Į masę supilti cukrų ir kakavą. Įberti druskos. Įmušti po vieną kiaušinį ir maišyti. Sudėti miltus. Viską sumaišyti iki vientisos glotnios, blizgančios masės. Aš maišau rankine „šluotele“. Supilti į skardelę, kad masė tolygiai pasiskirstytų, sluoksnis neturėtų būti storas.

Kepti orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių. Neperkepti, nes vidus turėtų būti švelniai šokoladinis.

Pyragas yra labai sotus, itin šokoladinis ir, žinoma, skanus.

1

Linos pyragas.