Šo­ko­la­di­nis cu­ki­ni­jų py­ra­gas

Loretos RIPSKYTĖS nuotr.
Stupurų kaime (Joniškio rajonas) gyvenanti rubrikos „Dienos receptas“ mėnesio nugalėtoja už moliūginės duonelės receptą Lina VYŠNIAUSKAITĖ „Šiaulių krašto“ buvo apdovanota Valter Longo knyga „Esame tai, ką valgome“. Moteris siūlo išmėginti dar vieną rudenišką gaminį, šį kartą su cukinijomis. Cukinijų pyragą Linos šeima ypač mėgsta, todėl dažniausiai jo kepa dvigubai daugiau nei pagal nurodytą produktų kiekį.

Šo­ko­la­di­nis cu­ki­ni­jų py­ra­gas

Pyragui reikės: 140 gramų persijotų miltų, 45 gramų kakavos, ketvirtadalio šaukštelio druskos, pusės šaukštelio cinamono, 1 valgomojo šaukšto sodos, ketvirtadalio šaukštelio kepimo miltelių, 120 mililitrų aliejaus, 100 gramų baltojo ir 100 gramų rudojo cukraus (jei rudojo neturime, galima dėti 200 gramų baltojo cukraus), 2 kiaušinių,1 šaukštelio vanilinio cukraus, 230 gramų stambia trintuve tarkuotų cukinijų (jas galima pakeisti obuoliais), 125 gramų juodojo šokolado.

Viename dubenyje išsukame aliejų, cukrų, kiaušinius, vanilinį cukrų. Tada įmaišome tarkuotą cukiniją.

Atskirame dubenyje beriame ir išmaišome miltus, kakavą, druską, cinamoną, nugesintą sodą ir kepimo miltelius.

Tada sudedame abiejų dubenų turinį į vieną ir išminkome ir įmaišome laužyto šokolado gabaliukus.

Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių, stebėdami, kad neperkeptų. Pyragas iš pažiūros turi atrodyti šlapias.

Skanaus!