„Snickers“ vyniotinis

Asmeninė nuotr.
Joniškyje gyvenanti, aštuonerius metus Anglijoje praleidusi Rasa DUBRO, būtent svečioje šalyje per karantiną pradėjo kepti įvairiausius gardumynus. Rasa sako, kad dabar labai „ant bangos“ yra „Snickers“ vyniotinis ir dalijasi jo receptu.

 

Biskvitui reikės: 6 kiaušinių, 125 g cukraus,110 g miltų, 25 g kakavos, 1 šaukštelio kepimo miltelių, 50 ml saulėgrąžų aliejaus.

Kremui reikės: 300 g maskarponės sūrio, 30 g cukraus pudros, 150 ml 33–35 proc. riebumo grietinėlės, 1 šaukštelio vanilinio cukraus.

Sūdytai karamelei: 230 g cukraus, 100 g sviesto, 1 šaukštelio druskos, 160 ml 33–35 proc. riebumo grietinėlės, 125 g kepintų žemės riešutų.

Šokoladiniam glajui: 170 g pieniško šokolado, 35 g saulėgrąžų aliejaus, 100 g kepintų žemės riešutų.

Biskvitui kiaušinius su cukrumi išplakame, tada beriame persijotus miltus kartu su kakava ir kepimo milteliais. Pilame aliejų ir viską atsargiai išmaišome su mentele, kol neliks sausų miltų. Kepame180 laipsnių temperatūroje 15 minučių 30×40 cm skardoje. Iškeptą karštą biskvitą išimame ir dedame ant rankšluosčio, suvyniojame, paliekame atvėsti.

Pasiruošiame karamelę. Žemės riešutų odelę nuvalome, riešutus pakepiname. Cukrų pilame į sausą puodą ir lydome ant vidutinės ugnies. Kai tik pasirodo karamelė, pradedame maišyti, kol visiškai ištirps cukrus. Kai masė įgyja karamelinę spalvą, ugnį sumažiname iki minimumo ir dedame sviestą. Ištirpus sviestui, beriame druską. Visą laiką maišome. Tada supilame pašildytą grietinėlę. Karamelę vis pamaišydami verdame dar 4 minutes. Kai ji pravėsta, dedame riešutus ir paliekame atvėsti iki kambario temperatūros.

Kremui visus gerai atšaldytus produktus sudedame į indą ir išplakame iki vientisos masės.

Atvėsusį biskvitą dedame ant kepimo popieriaus, tepame atvėsusią karamelę, po to ant viršaus tepame kremą, suvyniojame ir dedame į šaldytuvą. Kol vyniotinis „ilsisi“, ruošiame šokoladinį glajų.

Šokoladą išlydome garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje intervalais kas 10 sekundžių pamaišydami. Kitaip šokoladas sudegs. Įpilame aliejaus ir gerai išmaišome iki vientisos masės, suberiame riešutus, išmaišome. Traukiame vyniotinį iš šaldytuvo, apliejame glajumi ir dviem valandoms dedame į šaldytuvą.

Skanaus!