Slyvų apkepas

Rūtos JANKUVIENĖS nuotr.
Birutė VILLBRANDT, vokiečių filologė, vertėja, gyvenanti Vokietijoje, dalijasi savo receptu. Birutė „Šiaulių krašto“ skaitytojams siūlo išsikepti jos šeimos, o ypač vyro Fredo, mėgstamą slyvų apkepą. Šio gardaus apkepo receptą pati sugalvojo improvizuodama virtuvėje.

 

Slyvų apkepas

Reikės: 6-8 slyvų (pagal kepimo indo dydį), džiūvėsėlių, mocarelos sūrio, šiek tiek alyvuogių aliejaus, cinamono, cukraus.

Slyvas perpjauti per pusę, iškaulinti ir iš karto sudėti į kepimo indą. Rankomis sulaužyti džiūvėsėlius ir berti jų gabaliukus tarp slyvų, viską apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Ant slyvų su džiūvėsėliais sudėti supjaustytą stambesniais gabaliukais mocarelą, apibarstyti cukrumi ir cinamonu.

Kepti orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje, nustačius vėjelio režimą, 25 minutes (kol sūris išsilydys ir „suriš“ apkepą).

Skanaus!