Silkė su raugintais agurkais

Loretos RIPSKYTĖS nuotr.
Joniškio vaikų lopšelio–darželio pedagogė Gražina PAMPARIENĖ mėgsta paruošti silkę su paprika ir raugintais arba marinuotais agurkais ir šį patiekalą vadina šventiniu. Siūlome jį išmėginti ir „Šiaulių krašto“ skaitytojams.

Silkė su raugintais agurkais

Patiekalui reikės: 3–4 didelių svogūnų, 2–3 paprikų, 5–6 vidutinio dydžio marinuotų arba raugintų agurkų, 0,5–0,7 kilogramo silkės filė,0,5 (galima ir daugiau) stiklinės aliejaus.

Aliejų supilame į nedidelį puodą arba dubenėlį ir jame troškiname supjaustytus svogūnus bei paprikas, kol truputį suminkštės. Pabaigoje suberiame pjaustytus agurkus ir dar kelias minutes patroškiname. Troškinį atvėsiname ir sudedame pjaustytus silkės filė gabaliukus. Kad patiekalas būtų gardesnis, galima įpilti citrinos rūgštelės arba obuolių acto.

Skanaus!