Šilauogių tortas su baltuoju šokoladu

Asmeninė nuotr.
Aktyvi visuomenininkė Ziniūnų kaime (Joniškio rajonas) gyvenanti Danutė ŽIGULIENĖ labai mėgsta gaminti. Ji nuolat į įvairius senjorų bei kitų organizacijų renginius atskuba nešina savo iškeptu pyragu, bandelėmis ar kitais gaminiais. „Šiaulių krašto“ skaitytojams siūlome išmėginti jos torto su šilauogėmis receptą.

Šilauogių tortas su baltuoju šokoladu

Torto pagrindui reikės: 150 gramų sviestinių sausainių, 60–70 gramų baltojo šokolado, 20 gramų sviesto.

Įdarui: 8 želatinos lapelių, 500 gramų šilauogių, 80 gramų cukraus, 2 pakučių vanilinio cukraus, 1 citrinos, 500 gramų varškės (geriau būtų naminė), 250 gramų grietinėlės.

Tortą Danutė gamina 26 centimetrų skersmens formavimo žiede, formą patepa aliejumi.

Pirmiausia sutrupinami sausainiai, ištirpinamas šokoladas su sviestu. Viskas sumaišoma ir sukrečiama į formą pagrindui ir gražiai sulyginama.

Šilauoges nuplauname ir nusisausiname, vieną saują paliekame papuošti. Kitas uogas sutriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Citriną gerai nuplauname karštu vandeniu, žievelę sutarkuojame, sultis išspaudžiame (Danutė deda 2 citrinų sultis).

Varškę sumaišome su trintų šilauogių tyre, citrinos žievelėmis ir sultimis.

Želatiną ištirpiname ant silpnos ugnies ir į ją įmaišome 3 šaukštus varškės. Po to želatiną išmaišome su visa varškės mase.

Išplakame grietinėlę iki standžių putų ir labai atsargiai įmaišome į varškės masę. Tada viską supilame ant trupintų sausainių pagrindo, gražiai išlyginame ir palaikome šaldytuve 3–4 valandas. Puošiame likusiomis šilauogėmis.

Skanaus!