Šaltibarščiai su ridikėliais

Asmeninio albumo nuotr.
„Šiaulių krašto“ reporterė Joniškio rajone Loreta RIPSKYTĖ, kaip ir daugelis lietuvių, karštomis vasaros dienomis pietums mėgsta atsigaivinti, tad renkasi šaltibarščius. Tačiau juos, pasirodo, galima paįvairinti ir pagaminti šiek tiek neįprastai, su papildomais ingridientais. Šį kartą ji siūlo receptą su ridikėliais, kurį surado interneto platybėse.

Šalibarščiams reikės: ryšelio svogūnų laiškų, šiek tiek krapų, vieno ilgavaisio arba trijų trumpavaisių agurkų, apie 150 gramų ridikėlių, pusės stiklainio marinuotų burokėlių, vieno litro kefyro, druskos, trijų kiaušinių.

Pirmiausia dedame virti kiaušinius (apie 10–12 minučių), o tuo metu ruošiame šaltibarščius.

Agurkus nulupame (ilgavaisio galima ir nelupti), supjaustome, susmulkiname svogūnų laiškus ir krapus, griežinėliais supjaustome ridikėlius. Viską dedame į vieną dubenį, supilame burokėlius, šaltą kefyrą, pasūdome, išmaišome. Ant viršaus dedame pjaustytus virtus kiaušinius. Prie šaltibarščių, žinoma, labai tiks virtos bulvės.

Skanaus!