Šalta agurkinė

Asmeninė nuotr.
Karštiems orams užplūdus, įprastų sriubų nebesinori, gaivinamės šaltibarščiais. Bet yra ir kitokių šaltų sriubų. „Šiaulių krašto“ internetinio puslapio skaitytoja iš sostinės Audronė GUIGAITĖ siūlo mums išbandyti šaltos agurkinės receptą.

 

Šalta agurkinė

Reikės: kefyro, pusantro ar dviejų trumpavaisių agurkų, 2–3 česnako skiltelių (jau yra šviežių, sultingų, nepagailėkit pinigėlių, nusipirkit kokią galvą), geros saujos krapų, maltos paprikos saldžiosios ar aštriosios (pagal skonį) ir druskos.

Agurkus nulupu ir sutarkuoju tarka ilgais plonais šiaudeliais (kaip „korėjietiškas“ morkas, o jeigu tokios neturite, tiks burokinė tarka). Česnakų skilteles taip pat sutarkuokite. Supjaustykite smulkiai gerą saują krapų. Žalėsius padruskinkite ir gerai permaišykite. Druska įsigers, išsiskirs agurkų sulčių. Tuomet į žalėsių dubenį pilkite kefyro ir maišykite. Galite pagardinti dar šaukštu grietinės, bet nebūtinai. Supilstę į lėkštes, viršų apibarstykite paprikos milteliais. Ir agurkinę pagyvins, ir suteiks pikantiško skonio.

Prie šaltos agurkinės labai tiks karštos bulvės, virtos su lupenomis. Tad prieš ją gamindami, užsikaiskite virti šviežių bulvių (jas meskite į verdantį vandenį). Kol pasiruošite agurkinę, išvirs ir bulvės.

Skanaus!

1