Saldainiai „Saulės bučinys“

Asmeninė nuotr.
Karolina SANKAUSKAITĖ, Šiaulių miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė, savo praktikoje dalijasi su bendruomene ne tik patarimais daugiau vartoti augalinio maisto, bet ir patiekalų iš daržovių ir vaisių receptais.

„Daržovės, vaisiai naudingi daugelio lėtinių ligų profilaktikai, nes pasižymi antioksidacinėmis savybėmis, turi maistinių skaidulų, augalų sterolių, folio rūgšties, kalio ir kitų biologiškai aktyvių medžiagų. Vartoti daržoves galime ne tik kaip pagrindinį patiekalą ar garnyrą, bet iš jų galime pasigaminti puikių skanėstų“, – sako Karolina.

„Šiaulių krašto“ skaitytojams ji siūlo vieno tokio skanėsto receptą.

 

Saldainiai „Saulės bučinys“

Reikės: 150 g morkų, 200 g kokoso drožlių, 80 g skysto medaus, 50 g kakavos sviesto, juodojo šokolado (70 proc. kakavos).

Papuošimui: smulkintų mėgstamų riešutų, goji uogų, tarkuotos apelsino žievelės.

Sutrinti morkas virtuviniu kombainu. Ištirpinti kakavos sviestą. Į virtuvinį kombainą sudėti kokoso drožles ir sumalti, sudėti visus likusius ingredientus (išskyrus šokoladą) ir sumalti iki glotnios masės.

Šokoladą ištirpinti garų vonelėje. Iš paruoštos masės formuoti saldainius ir pamirkyti dalį saldainio šokolade, pabarstyti smulkintais riešutais, goji uogomis ar tarkuoto apelsino žievele. Leiskite šokoladui sustingti ir saldainiai paruošti.

Skanaus!

1

Saldainiai "Saulės bučkis".