Saldainiai-riešutėliai

Asmeninė nuotr.
Šiaulietė Neringa LINKEVIČIENĖ, VMI Mokestinių prievolių departamento I paslaugų teikimo skyriaus vedėja, mėgsta sportuoti. Vadinasi, ir sveikai maitintis. Tuo labiau, kad ji dviejų sportininkų mama, abu sūnūs Rokas ir Karolis užsiima kultūrizmu. Rokas prieš dvejus metus, o Karolis šiemet lapkritį tapo absoliučiu vyrų kultūrizmo pasaulio čempionu!

Šiaulietė mielai sutiko pasidalinti receptu skanėsto, kuris ne tik skanus, saldus ir sveikas, bet ir suteikia sotumo, kai nespėjame užkąsti. „Užtenka dviejų rutuliukų, – sako Neringa, – gal kas iš „Šiaulių krašto“ skaitytojų pasigamins sveikų, sočių saldainiukų!“.

 

Saldainiai-riešutėliai

Reikės: 300 g skrudintų riešutų (migdolų, graikiškų ar kitų, galima ir mišinį daryti), 300 g datulių be kauliukų, džiovintų spanguolių (galima imti 200 g datulių, 100 g spanguolių arba pagal skonį, arba tiesiog vien datulių), 100 g riešutų sviesto (gali būti ir žemės riešutų), žiupsnelio druskos, truputį stevijos, jei norisi saldžiau.

Riešutus sumalame su smulkintuvu (paliekame rūpumo), paskui sumalame datules su džiovintomis spanguolėmis, viską dedame į vieną indą, įberiame žiupsnelį druskos ir stevijos. Gerai išminkome. Drėgnomis rankomis formuojame rutuliukus. Dedame bent 1 valandai į šaldytuvą. Ir mėgaujamės rutuliuku!

Skanaus!