Receptai su mačia

Mačia arbata.
Nors kultūrinė mačia (matcha) reikšmė yra itin gaji Azijos šalyse, dėl jos augančio populiarumo kituose žemynuose atsirado daugybė skanių ir sveikų produktų, kurių sudėtyje yra šios ryškios žaliosios arbatos miltelių. Netrūksta būdų, kaip mėgautis įvairia produkto nauda - nuo dekadentiškų desertų iki energijos suteikiančių gėrimų. Tačiau tokius skanėstus galime ir patys pasiruošti - straipsnyje pateikiame keletą tokių idėjų.

Matcha arbata yra itin svarbi Japonijos maisto kultūros dalis, o arbata jau daugelį amžių naudojama įvairiems saldiems ir pikantiškiems patiekalams gaminti. Vienas iš populiarių saldumynų yra moči - kramtomas ryžių pyragaitis, pagardintas mačia ir dažnai įdarytas saldžia pasta. Ji taip pat naudojama daugelyje šiuolaikinių desertų, pavyzdžiui, sūrio pyraguose, leduose ir macarons, sausainiuose.

Gėrimai iš mačios

Vienas iš populiariausių būdų mėgautis - latė arba kokteilis. Šie gardūs gėrimai yra puikus būdas pradėti dieną, nes suteikia natūralios energijos pliūpsnį be papildomo nerimo jausmo, kuris vis dažniau siejamas su kavos vartojimu. Pateikiame populiariausią gėrimo receptą:

Braškinė mačia arbata

Reikės:
½ šaukštelio Daily Spoon Matchos miltelių;
1 šaukštelio klevų sirupo;
½ stiklinės karšto (70 °C) vandens;
½ stiklinės augalinio pieno;
Keleto ledukų (jei norite šalto gėrimo);
4 trintų braškių;

Plakikliu ar šluotele išplakite miltelius su klevų sirupu ir karštu vandeniu. Tuomet į stiklinę įdėkite ledukų, sudėkite trintas braškes, supilkite išplaktą matchos gėrimą ir įpilkite augalinio pieno pagal poreikį - išbandžius tokį receptą, vasarą nebesinorės kitų gėrimų atsigaivinimui.

Desertai ir užkandžiai

Mėgstantiems saldumynus tikrai patiks mačia skonio desertai. Netrūksta gardžių skanėstų su šiuo išskirtiniu skoniu - nuo pagardintų ledų iki tortų, pyragėlių ir sausainių. Arbata turi antioksidacinių savybių, todėl mėgaudamiesi tokiais saldumynais galite jaustis gerai. Ji taip pat yra pagrindinis daugelio sveikų užkandžių batonėlių ingredientas - tai skanus ir patogus būdas įtraukti šį supermaistą į savo kasdienybę. Siūlome išbandyti keletą receptų:

Migdoliniai su mačia arbata ir baltu šokoladu

6-8 sausainiams reikės:
1 stiklinės migdolų miltų;
30 g rudo / kokosų cukraus;
2 šaukštų Daily Spoon Matchos;
60 ml ištirpinto kokosų aliejaus arba sviesto;
2 šaukštų augalinio pieno;
3 šaukštų riešutų sviesto;
1 šaukštelio kepimo miltelių;
4 gabaliukų baltojo šokolado;

Visus ingredientus (išskyrus baltąjį šokoladą) sumaišykite dubenėlyje. Tešla turi būti lipni. Supjaustykite baltą šokoladą į mažus gabaliukus ir įmaišykite juos į tešlą. Suformuokite rutuliukus, šiek tiek įspauskite juos dedami ant kepimo popieriaus ir kepkite 15min 190 °C orkaitėje. Būtinai leiskite jiems atvėsti bent 10 minučių po kepimo. Skanaus!

Energijos rutuliukai su pistacijomis ir mačia arbata

Reikės:
50 g pistacijų
100 g medjool datulių
50 g migdolų
Šaukštelio Daily Spoon Matchos
Žiupsnelio druskos
Šiek tiek kokosų aliejaus (rankoms)

Susmulkinkite pistacijas ir jas atidėkite į šoną. Į plaktuvą sudėkite datules, migdolus, šaukštelį Daily Spoon matchos, žiupsnelį druskos. Viską malkite iki vientisos masės. Tešla bus lipni, tad galite su kokosu aliejumi šiek tiek pasitepti rankas. Formuokite rutuliukus iš pusės šaukšto tešlos, tuomet pavoliokite juos susmulkintose pistacijose, padenkite jomis iš visų pusių. Rutuliukus 15min palaikykite šaldytuve ir galėsite mėgautis maistingu užkandžiu bet kuriuo dienos metu.

Svarbu suprasti, kad mačia yra daugiau nei tik arbata. Tai kulinarinė kultūros dalis, kuri Japonijoje skaičiuoja jau šimtmečius. Jai populiarėjant visame pasaulyje, nenuostabu, kad tokie produktai tampa vis populiaresni. Taigi, nesvarbu, ar ieškote natūralaus energijos užtaiso, ar tiesiog norite išbandyti kažką naujo ir skanaus, išbandykite receptu ir suprasite, kodėl japonai ją taip brangina.

Užs. Nr. 527569

Mačios (matchos) milteliai ir šluotelė jiems plakti gaminant arbatą.