Rauginti pomidorai

Loretos RIPSKYTĖS nuotr.
Joniškio kultūros centro Kirnaičių ir Jakiškių skyrių renginių režisierius Gediminas ANDRAŠIŪNAS sukasi ne tik kultūros renginiuose, bet ir virtuvėje. Prasidėjus daržuose užaugintam derliui dažnas ieško įdomesnių receptų, kaip tą gausybę vaisių ir daržovių paruošti žiemai. Gediminas pasidalino receptu, kaip raugti pomidorus. Sako, negali nepavykti, tik svarbu naudoti gerą ir tikrai šaltą vandenį. Koks vanduo geras? „Nagi, kaip įprasta nuo senų laikų – iš šulinio bus geriausias“, – šmaikštauja kirnaitiškis. Receptą siūlome ir „Šiaulių krašto“ skaitytojams.

Rauginti pomidorai

Reikės: nepernokusių pomidorų, gali būti ir žali, juodųjų serbentų, vyšnių lapų, 3 skiltelių česnako (1 litrui), šaukštelio cukraus, šaukšto druskos, kelių juodųjų pipirų.

Ant stiklainio dugno dedame vyšnių, serbentų lapelius, česnaką, dedame pomidorus, pipirus. Užpilame kuo šaltesniu vandeniu su druska ir cukrumi.

Pasak Gedimino, geriau būtų uždaryti plastmasiniu dangteliu, kad šiek tiek oro gautų. Stiklainį su viskuo gerai suplakti. Laikyti vėsioje vietoje. Skanūs bus po dviejų mėnesių.

Skanaus!