Rabarbarų pyragas su šokolado gabaliukais

Asmeninė nuotr.
Šiaulių valstybinės kolegijos studentė Justina SADAUSKAITĖ dalijasi savo receptu. Justina gyvena Šiaulių rajone, Micaičiuose, kolegijoje studijuoja komunikaciją. Ji siūlo išsikepti pyragą.

 

Rabarbarų pyragas su šokolado gabaliukais

Reikės: rabarbarų, 1 stiklinės cukraus, 2 šaukštelių vanilinio cukraus, žiupsnelio druskos, 1 pakelio sviesto, 4 kiaušinių,1,5 šaukštelio kepimo miltelių, 1,5 stiklinės miltų, 1 šaukštelio cinamono, 100 g šokolado gabaliukų.

Cukrų išplakti su kiaušiniais. Į kiaušinių plakinį supilti atvėsintą ir ištirpintą sviestą, įberti žiupsnelį druskos, vanilinio cukraus ir kepimo miltelius, sumaišytus su miltais (miltus persijokite). Tešla turi būti grietinės tirštumo.

Supjaustyti kubeliais rabarbarus, juos apibarstyti cinamonu ir žiupsneliu cukraus. Paruoštus rabarbarus kartu su šokolado gabaliukais supilti į masę ir viską gerai išmaišyti.

Kepti įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių. Iškeptą pyragą galima apibarstyti su cukraus pudra.

Skanaus!