Pusryčių užtepėlė

Loretos RIPSKYTĖS nuotr.
Stasė POVILAITYTĖ iš Žagariškių kaimo (Joniškio rajonas) pastaruoju metu pamėgo užtepėlę, kurių pagrindiniai sudedamieji produktai – špinatai ir kiaušiniai. Šį receptą siūlome išmėginti „Šiaulių krašto“ skaitytojams.

Pusryčių užtepėlė

Užtepėlei reikės: nemažos saujelės špinatų, 1 arba 2 kiaušinių, poros skiltelių česnako, druskos, pipirų (jei norisi), šiek tiek aliejaus.

Špinatus nuplauname ir supjaustome, kietai virtus kiaušinius sukapojame, česnakus sutriname. Viską sumaišome su šlakeliu aliejaus, pagardiname druska, jei norisi, dar ir pipirais. Valgome su duona ar batonu, kaip kam skaniau. Taip pat dar galima į šią užtepėlę dėti avokado, bet tada Stasė česnako nerekomenduoja.

Skanaus!