Pusryčių sumuštinis su gervuogėmis ir rikotos sūriu

Asmeninė nuotr.
Darius APANASIKAS gyvena ir dirba Londone, vasaros atostogų yra parvykęs į Šiaulius aplankyti tėvų. Draugų ir giminių rate jis žinomas, kaip puikus kulinaras. Pats laikosi nuostatos maitintis sveikai ir skaniai, receptais jis dalijasi ir kaip tinklaraštininkas savo Facebook paskyroje@skaniaiirsveikai.

 

„Aš labai mėgstu gaminti. Patarimų gaunu ir iš savo kaimyno, „Michelin“ restorano šefo, – sako Darius ir siūlo mums išbandyti vasariško sumuštinio su gervuogėmis receptą. – Šis receptas itin tinka karštą vasaros rytą. Subalansuotas vitaminų bei energijos šaltinis, mėgstantiems saldžiai, bet norintiems maitintis sveikai. Lengvai bei greitai pagaminamas. Patiks ir suaugusiems, ir vaikams. Jo idėja kilo, kai per tvorą į mūsų teritoriją pradėjo augti kaimyno gervuogės. Jų buvo labai daug, o mes norėjome kažko tai tokio gaivaus ir lengvo pusryčiams.“

Pusryčių sumuštinis gervuogėmis ir rikotos sūriu

Reikės: sumuštinių duonos (pagal skonį, man labiausiai tinka brioche- prancūziškas pieniškas batonas, bet čia jau gali rinktis kiekvienas pagal savo skonį), gervuogių arba aviečių (galima naudoti abi), rikotos sūrio, medaus, šviežių mėtos lapelių.

Medus pakaitinamas bei ištirpdomas keptuvėje ant silpnos ugnies. Sudedamos uogos bei lengvai šakute patraiškomos.

Ant paskrudinto brioche (ar pasirinktos pagal skonį baltos duonos) dedamas storas sluoksnis rikotos sūrio ir visa tai užpilama meduje kaitintomis uogomis.

Apibarstome sumuštinį smulkiai kapotais mėtų lapais ir, jei norime, skrudintais smulkintais migdolais. Skonio tai tikrai prideda, bet gali būti pavojinga tiems, kas alergiškas riešutams. Galima papuošti ir šviežiomis uogomis.

Skanaus!

1