Profitroliai

Asmeninė nuotr.
Oksana LUNINIENĖ, Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos vyr. specialistė, dalijasi profitrolių receptu.

 

Profitroliai

Reikės: 250 ml vandens, 5 kaušinių (m arba s dydžio), 100 g sviesto, 300 g miltų, pusės šaukštelio druskos, 1 šaukšto cukraus.

Gamyba: užvirinti vandenį, įdėti sviestą, druską ir cukrų.

Išjungti puodą ir porcijomis dėti miltus, gerai maišant. Maišyti tol, kol nebus kamuoliukų. Atvėsinti tešlą. Į atvėsusią tešlą porcijomis sudėti kiaušinius.

Tam, kad suprastume, koks kiaušinių kiekis reikalingas, reikia visus 5 kiaušinius išplakti atskirame puode ir 5 porcijomis pilti į tešlą. Prieš pildami penktą porciją, apžiūrėkite tešlą. Jeigu ji skystoka, nepilkite paskutinės, 5-tos porcijos. Skysta tešla nelaiko formos ir bus blynas.

Tešlą į skardą dėkite su švirkštu arba su šaukšteliu, palikdami gerą tarpą, nes profitroliai kyla ir didėja tris kartus. Kepti 220 laipsnių temperatūroje 20 min., vėliau sumažinus iki 180 laipsnių – dar 10 minučių.

Kremui reikės: 200 g varškės kremo „Filadelfija“, kuris turi būti kambario temperatūros. 400 g šaltos grietinėlės, 100 g cukraus pudros. Plakti grietinėlę, kai sutirštės (pvz., kaip grietinė), reikia sudėti cukraus pudrą ir porcijomis „Filadelfiją“. Neperplakite iki sviesto!

Skanaus!

1