Pica „Laivelis“

Asmeninė nuotr.
Ramūnas MACAITIS, autoserviso „Šiaulių dagris“ darbuotojas, mėgsta gaminti ir puikiai tai daro. Jo kulinarinius sugebėjimus vertina namiškiai ir draugai, turėję progos ragauti Ramūno patiekalų. Paprašytas pasidalinti vienu iš savo receptų, siūlo „Šiaulių krašto“ skaitytojams išsikepti neįprastos formos picą.

 

Pica „Laivelis“

Tešlai reikės: 500 g miltų, 7 g sausų mielių, 200 ml kefyro, 1 šaukšto druskos, 1 šaukštelio cukraus, 100 ml alyvuogių aliejaus, šilto vandens 100/200 ml – pagal tešlos kietumą.

Įdarui reikės: 300 g kiaulienos arba jautienos faršo, 2 svogūnų, 1 morkos, galima dar pievagrybių (jeigu mėgstate), šaukšto pomidorų padažo, šaukšto adžikos, tarkuoto sūrio.

Pertepimui: pomidorų padažo, kurį maišysime su pomidorų sultimis, ar trintų pomidorų.

Tešlos produktus sumaišius turi gautis minkšta tešla, šiek tiek limpanti prie rankų. Tešlą kildiname 1 valandą šiltoje vietoje. Po to perminkome, padaliname į vienodus gabalus ir padarome rutulius. Iš jų iškočiojame pailgus paplotėlius. Juos ištepame pomidorų padažo ir pomidorų sulčių mišiniu. Pertepimui galima naudoti ir trintus pomidorus.

Tada dedame įdarą. O įdarą paruošiame sukepinę susmulkintus svogūnus ir morką su mėsos faršu ir pridėję po šaukštą pomidorų padažo ir adžikos. Išeina puikus įdaras. Jį sudėjus ant paplotėlių dar galima ant viršaus pridėti pievagrybių, jeigu kam patinka.

Visa, kas sudėta, aptarkuojame sūriu, tada užlenkiame tešlos kraštus iki vidurio iš abiejų pusių, o galus užspaudžiame ir užsukame, kad niekas neišbėgtų.

Dedame kepti ant kepimo popieriaus, nes taip bus patogiau įdėti į orkaitę. Kepti reikia dėti ant kepimo akmens arba į įkaitintą skardą.

Kepimas priklauso nuo orkaitės. Iki 200 laipsnių temperatūroje kepame 10 minučių.

Skanaus!

1