Persikų pyragas

Asmeninė nuotr.

Šiaulietė floristė, gėlių muzikos ir renginių vedėja, organizatorė Justina DRANGINYTĖ-STOČKĖ, viešosios įstaigos „Spalvingi renginiai“ įkūrėja, dalijasi persikų pyrago receptu.

„Organizuodama ir puošdama renginius esu ragavusi pačių įmantriausių tortų, pyragaičių, saldumynų, bet nieko nesu radusi skaniau nei šis persikų pyragą“, – sako Justina.

Persikų pyragas

Reikės: 150 g miltų, 250 g minkšto sviesto, 100 g smulkintų migdolų, 4 kiaušiniai, 500 g būtinai naminės varškės, 200 g cukraus, 8 puselių konservuotų persikų, 1 pakelio vanilinio cukraus, 1 šaukštelio citrinių sulčių, 1 šaukštelio kepimo miltelių, druskos.

Miltus, kepimo miltelius, citrinų sultis, 75 g sviesto, didesnę dalį migdolų, 1 kaušinį maišyti, kol pasidarys vientisa tešla. Po to 30 minučių tešlą laikyti šaldytuve. Kepimo formą ištepti sviestu, pabarstyti migdolais. Tešlą išploti rankomis, užlenkti kraštus, tankiai subadyti šakute. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 10 minučių.

Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išsukti su sviestu, cukrumi ir vanile iki vientisos masės. Pamažu sudėti varškę ir išmaišyti. Baltymus išplakti su druska iki putų, sudėti varškės masę ir atsargiai išmaišyti. Sudėti ant „pado“, papuošti persikų puselėmis ir migdolais. Kepti 180–200 temperatūroje apie 1 valandą.

Labai labai skanu!