Pavasario vitaminų salotos

Asmeninio albumo nuotr.
Joniškio kultūros centro inžinierius Vidimantas BUTAUTIS dalinasi išbandytomis pavasario vitaminų salotomis, į kurias geriausia dėti savo išaugintų salodų, svogūnų laiškų ir būtinai pgardinti bei spalvų suteikti, įdedant dabar žydinčių pienių geltonų žiedų. Receptą siūlome ir „Šiaulių krašto“ skaitytojams.
Salotoms reikės: savo sode užaugintų (tai būtų geriausia) salotų pundelio, keleto žieminių svogūnų laiškų, kelių pienių žiedų, pomidoro, šaukštelio aliejaus, grietinės, druskos.

Salotas, svogūnų laiškus nuplauname ir susmulkiname, pomidorą taip pat nuplauname ir supjaustome skiltelėmis. Pienių žiedus atskiriame nuo žalios dalies, kuri turi kartumo ir geltonus žiedlapius suberiame į salotas. Tada dedame grietinės, aliejaus, druskos ir išmaišome. Pasak Vidimanto Butaučio, jų šeimoje įprasta į grietinę įpilti šlakelį aliejaus, jei mišrainė gaminama ne su majonezu. Skanaus!

Taip pat joniškietis pasakojo, kad pavasarį maistui daug naudoja jaunų dilgėlių, kurios tinka sriuboms, padažams. Taip pat jų ir pasidžiovina.