Paprastosios salotos su tunu

Giedriaus BARANAUSKO nuotr.

Lukas ALUZAS, „Šiaulių krašto“ interneto naujienų redaktorius, Vilniaus universiteto žurnalistikos studentas, turėdamas laisvo laiko, mėgsta pasinerti į sveiko bei gardaus maisto paieškas. Skaitytojams jis siūlo vasariškai lengvas ir maistingas paprastąsias salotas su tunu.

Paprastosios salotos su tunu

Vienai 300-400 gramų salotų porcijai reikės: vienos dėžutės (160 gramų) konservuoto tuno – geriausia, kad žuvis būtų alyvuogių aliejuje, vieno didelio ar kelių mažesnių pomidorų, vieno agurko, saujos lapinių salotų, svogūno kelių laiškų, pagal skonį citrinos ir druskos.

Smulkiai supjaustome pomidorus, agurkus, svogūno laiškus, salotas. Kokia tvarka tai darysite – jūsų fantazijos reikalas. Viską suberiame į dubenį. Atsidarome konservuoto tuno skardinę, bet neskubame išpilti ten esančio aliejaus: šiek tiek jo užpilkite ant daržovių. Po to, jei lieka aliejaus perteklius, jį išpilame. Tuną dedame į dubenį. Gautą masę išmaišome. Pagal skonį į salotas išspaudžiame citrinų sulčių ir užberiame druskos. Dar kartą išmaišome, kad salotų skonis būtų vienodas.

Išalkęs skaitytojas iškart salotas jau gali valgyti!

Skanaus!