Nekeptas tortas

Asmeninė nuotr.
Sandra GRIGALIŪNIENĖ iš Pašvitinio (Pakruojo r.) turi savo mažą verslą, teikia mobilias valymo paslaugas. „Šiaulių krašto“ skaitytojams ji siūlo pasigaminti nekeptą tortą. Pati receptą rado interneto platybėse, išbandė ir nenusivylė. „Nusprendžiau juo pasidalinti, nes pavyks visiems! Labai skanus, dailus ir lengvai pagaminamas tortukas“, – sako ponia Sandra.

Nekeptas tortas

Tortui (18–20 cm skersmens formai) reikės: 250 g sausainių (gali būti su įdaru), 60 g lydyto sviesto, 2 didelių prinokusių bananų, 250 g rikotos, 250 g maskarponės, 1 pakelio bananų skonio želės, 1 pakelio braškių ir vanilės skonio želės, 100 ml pieno arba vandens, braškių ar kitų uogų.

Sausainius susmulkiname kombainu, trupinius suberiame į indą, užpilame lydytu sviestu ir išmaišome. Supilame į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo formą. Spausdami šaukštu formuojame torto pagrindą ir padedame į šaldytuvą, kol paruošime antrąjį sluoksnį.

Bananų skonio želę užpilame 100 ml šalto vandens ir paliekame apie 10 minučių išbrinkti.

Bananus šakute sutriname iki tyrelės. Rikotą plakikliu sumaišome su maskarpone iki kremo masės, supilame bananų tyrelę ir dar kartą išmaišome. Pabrinkintą bananų želę pakaitiname garų vonelėje, kol ištirps želės gabaliukai. Tada plona srovele supilame į kremą ir išmaišome.

Kremą supilame ant sausainių trupinių pagrindo ir vėl grąžiname į šaldytuvą 2–3 valandoms, kol sustings pirmasis sluoksnis.

Braškių ir vanilės želė paruošiame ištirpindami želę 400 ml vandens, paliekame kambario temperatūroje, kad pravėstų.

Braškes (tinka bet kokios uogos) sudėliojame ant sustingusio rikotos bei bananų sluoksnio. Užpilame pravėsusią braškių ir vanilės želę ir dedame į šaldytuvą visiškai sustingti kelioms valandoms, o geriausia – per naktį.

Skanaus!