Naminis pomidorų padažas

Asmeninė nuotr.
Šiauliečių darže išaugęs pomidoras milžinas svėrė 975 gramus.
„Šiaulių krašto“ skaitytojai šiauliečiai Virginija ir Arvidas ANDRIJAUSKAI šį rudenį savo darže nuskynė rekordinį pomidorą. Milžinas svėrė 975 gramus. Išaugo jis iš „Lucia“ veislės sėklos ir augo lauke. Pasak šeimininkų, keli pomidorų sodinukai darže atsidūrė, kai jiems nebeužteko vietos šiltnamyje. Karštą vasarą ir lauke sąlygos augti buvo puikios. Jiedu sako, jog šiemet skynė ir daugiau didelių gražuolių pomidorų, kurie svėrė ir 720 gramų, ir 745 gramų.

 

Virginija iš gausaus pomidorų derliaus gamina naminį padažą ir dalijasi jo receptu.

Naminis pomidorų padažas

Reikės: 2 kg pomidorų, česnako galvos, svogūnų pora galvų, 2–3 paprikų, jeigu norite aštrumo – vienos aitriosios paprikos, cukraus vieno nubraukto šaukšto (jeigu pomidorai saldesni, cukraus gali būti mažiau), du šaukštus druskos (pagal skonį), mėgstamų žolelių – petražolių ar baziliko, alyvuogių aliejaus.

Pomidorus ir visas kitas daržoves supjausčius sudėti ant skardos. Apšlakstyti aliejumi ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Iškepus sudėti į puodą ir trintuvu sutrinti, berti cukraus, druskos, pamaišyti ir pakaitinti iki užvirimo. Supilstyti į stiklainius ir užsukti.

Šis padažas tinka prie įvairių mėsos ar žuvies patiekalų, dedu jo ir į sriubas.

Skanaus!