Naminis mėsainis

Asmeninė nuotr.
Evelina Rakauskaitė su Juliumi.
Evelina RAKAUSKAITĖ studijuoja Šiaulių valstybinėje kolegijoje studijų programą Organizacijos komunikacija ir rinkodara. Ji tęsia Kolegijos studentų iniciatyvą dalytis valgių receptais su „Šiaulių krašto“ skaitytojais. „Gyvenu Šiauliuose ir norėčiau su Jumis pasidalyti receptu, kurį atradome kartu su vaikinu Juliumi“, – rašo mums Evelina, siūlydama pasigaminti naminį mėsainį.

 

Naminis mėsainis

Jums reikės: 500 g kiaulienos faršo, 1 pakelio mėsainio bandelių, 1 raudonojo svogūno, 2 pomidorų (pagal skonį), salotos lapų, „Hamburger” padažo, raugintų agurkėlių, sūrio (geriausia juostelėmis).

Į kiaulienos faršą įdedame kelis žiupsnelius druskos, pipirų, kiaulienos prieskonių. Viską sumaišome ir formuojame mažus kotletukus. Paruoštus kotletukus suspaudžiame, kad būtų ploni ir lygūs.

Dedame į keptuvę ir kepame, kol faršas bus iškepęs. Po to supjaustome pomidorus, raugintus agurkėlius ir raudonąjį svogūną plonais griežinėliais. Tada supjaustytas daržoves reikia ant mažos ugnies apkepti iš abiejų pusių.

Kita proceso dalis yra bandelių paruošimas. Bandeles dedame iš vidinės pusės ir kepame iki tol, kol švelniai paruduos. Apkeptas bandeles ištepame padažu. Paskutinis ingredientas yra sūris. Atgal į keptuvę sudedame kotletukus ir ant viršaus uždedame sūrio juosteles. Kepame tol, kol sūris pradės lydytis. Išimtus iš keptuvės kotletus su sūriu dedame ant jau paruoštų bandelių, uždedame salotos lapą, pakepintus pomidorus, raugintus agurkus ir svogūną.

Štai ir viskas – naminio mėsainio receptas, kuris tikrai nenuvils.

Skanaus!