Morkų sriuba su skryliais

Verta prisiminti, kokius valgisu ruošdavo mūsų seneliai ir tėvai.

Receptas iš karo metais leisto žurnalo „Naujoji sodyba“.

 

Morkų sriuba su skryliais

Paimti 1 kg morkų, petrušką, druskos, cukraus iki skonio, 2 stiklines pieno, šaukštą sviesto, porą šaukštų miltų, 4 litrus vandens.

Į šaltą vandenį sudėti morkas, prieskonius ir virti, kol morkos bus minkštos. Išvirtas morkas išgriebti, permalti mėsos malimo mašinėle arba pertrinti per sietelį ir sudėti atgal į sriubą. Miltus paspirginti svieste iki šviesios spalvos, atskiesti ta pačia sriuba ir supilti atgal. Pilti pieną į sriubą, pridėti druskos, cukraus iki skonio, sudėti skryliukus ir duoti valgyti.

Skryliams tešlą pagaminti iš miltų, vandens ir trupučio druskos. Išminkyti tokio kietumo, kad tešlą būtų galima kočioti. Iškočioti plonai, apdžiovinti, supjaustyti mažais keturkampiais skryliukais, dėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti. Išvirus išgriebti, perpilti šaltu vandeniu ir dėti į siubą.

„Naujoji sodyba“, 1942 m. gruodžio 20 d.