Moliūgų pyragas

Asmeninė nuotr.

Socialiniuose tinkluose populiariausiu šį sezoną įvardijamas Austėjos LANDSBERGIENĖS moliūgų pyrago receptas, kuriuo dalijamės ir su „Šiaulių krašto“ skaitytojais. Žinoma šalies edukologė sako, jog šio skanėsto gamybos procesas įtraukia visą šeimą ir paprastą vakarą paverčia mažyte švente.

Moliūgų pyragas

Pagrindui reikės: 2 „Digestive“ sausainių pakelių (tinka ir „Belvita“ pusrytainių avižinių sausainių pakelis), 100 g sviesto.

Pyrago masei: vidutinio moliūgo minkštimo (turi išeiti 3–4 stiklinės keptų ir sutrintų moliūgų), 2 kiaušinių, 1 trynio, 1/3 stiklinės rudojo cukraus, pusės šaukštelio druskos, 5 šaukštelių cinamono, 2 šaukštelių imbiero miltelių, 1–2 šaukštelių muskato riešuto miltelių, 2 indelių (po 125 g) „Philadelphia Light“ sūrio, 2–3 šaukštų saldaus sutirštinto pieno.

Sausainius sutraiškome su kočėlu dubenyje iki miltelių konsistencijos. Gautą trupinių masę suberiame į skardą. Tuomet išlydome sviestą ir, kiek ataušinę, supilame ant trupinių. Iš gautos masės sulipdome pyrago pagrindą.

Nuluptą moliūgą supjaustome gabaliukais, sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame įkaitintoje orkaitėje apie 40–60 minučių. Tada juos sutriname iki piurė konsistencijos, įmušame du kiaušinius ir dar vieną kiaušinio trynį, dedame cukrų, druską, prieskonius, sūrį ir sutirštintą pieną, sumaišome iki vientisos masės, ją sukrečiame į sausainiais padengtą skardą ir pašauname į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame 45–60 minučių.

Skanaus!