Moliūgų ir obuolių pyragas

Asmeninė nuotr.
Joniškietė Danutė PAUŠIENĖ, senjorė, trisdešimt metų dirbusi pardavėja, dalijasi moliūgų ir obuolių pyrago receptu, kurį pati sugalvojo. „Gamindama pagal perskaitytus receptus, vis pridedu kažką savo, taip atrandu savo receptą, – sako ponia Danutė. – Darže daug prisiauginome moliūgų, o jie ir pyragui tinka, kvietinius miltus keičiu viso grūdo avižiniais, pyrago skonis dėl to nenukenčia.“

 

Moliūgų ir obuolių pyragas

Reikės: 400 g moliūgo, 3 didelių kiaušinių, 100 g cukraus (esu dėjusi ir perpus mažiau, nes moliūgas saldus, ir saldumo pakanka), 2 šaukštų aliejaus, 200 g avižinių viso grūdo miltų, 2 šaukštelių su kaupu kepimo miltelių, cinamono, gvazdikėlių, muskato, 3 didelių obuolių.

Moliūgą sutarkuoti bulvių tarka. Kiaušinius su cukrumi labai gerai išplakti mikseriu, kol pabals. Supilti aliejų, dėti tarkuotą moliūgą, prieskonius, palengva berti persijotus avižinius miltus su kepimo milteliais, atsargiai išmaišyti mediniu šaukštu. Į aliejumi išteptą kepimo formą supilti tešlą, viršų apdėlioti obuolių skiltelėmis (supjaustau obuolius stambesnėmis skiltelėmis), pabarstyti cukrumi su cinamonu. Kepti 180 C 45 minučių.

Paprastas kasdienis pyragas, tinka ir prie kavos, ir prie arbatos.

Skanaus!