Moliūginė sriuba

Loretos RIPSKYTĖS nuotr.
Vytautas BURBA iš Ukmergės rajone įsikūrusio ekologinio ūkio „Farmers Circle“ Žagarėje (Joniškio rajonas) surengtoje derliaus šventėje dalyvius vaišino savo gaminta moliūgine sriuba. Į ją jis dėjo pačių įvairiausių ingridientų, pavyzdžiui, pankolių stiebų ir šaltalankių išspaudų. „Šiaulių krašto“ skaitytojams jis siūlo kiek paprastesnį recepto variantą, nes minėtų priedų turbūt nedažnas rastų savo virtuvėje.

Moliūginė sriuba

Reikės: 1 kilogramo sviestinio moliūgo, 150 gramų morkų, daržovių sultinio (jis verdamas iš morkų lupenų, moliūgo žievės), druskos, medaus, obuolių acto pagal skonį, lazdyno riešutų.

Daržoves nulupame. Lupenas, žievę užpilame maždaug litru šalto vandens ir verdame sultinį.

Moliūgus ir morkas supjaustome vidutinio dydžio kubeliais ir kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol šiek tiek apskrunda.

Nukošiame sultinį, į ji dedame morkų ir moliūgo kubelius, verdame, kol suminkštėja. Tada trintuvu sutriname, dedame pagal skonį druskos, medaus ir obuolių acto. Galima pagardinti ciberžole.

Užbarstome be žievelių pakepintais, smulkintais lazdynų riešutais.

Skanaus!