Močiutės meduolis su agrastų uogiene

Loretos RIPSKYTĖS nuotr.
Joniškietė Lina RIMKUTĖ iškepė meduolį su agrastų uogiene. Ji kepiniui priduoda malonios rūgštelės. Receptą siūlome išmėginti ir „Šiaulių krašto“ skaitytojams.

Močiutės meduolis su agrastų uogiene

Meduoliui reikės: 3 kiaušinių, 2 stiklinių cukraus, 2 stiklinių pieno, šiek tiek daugiau nei 100 gramų sviesto, 3 stiklinių miltų, 2 stiklinių agrastų uogienės, 2 arbatinių šaukštelių sodos, maltų gvazdikėlių, cinamono, kvapiųjų pipirų (iš viso arbatinį šaukštelį).

Kiaušinius išplakame su cukrumi. Įpilame pieno, dedame tris šaukštus (apie 100 gramų) pašildyto sviesto. Beriame maltus gvazdikėlius, cinamoną, kvapiuosius pipirus. Beriame miltus, išmaišome. Agrastų uogienę sumaišome su soda ir dedame į tešlą prieš pašaunant kepti, dar sykį išmaišome.

Skardą išklojame kepimo popieriumi, jį ištepame sviestu. Dedame tešlą ir kepame ne itin aukštoje temperatūroje apie 40 minučių.

Skanaus!