Močiutės blynai su lašinukais

Loretos RIPSKYTĖS nuotr.
Žagarėje gyvenanti Milga VIPARTIENĖ iš vaikystės prisimena močiutės keptus ypatingus blynus, kvepiančius rūkytais lašinukais. Tas nuo mažų dienų viliojęs kvapas ir dabar padvelkia moters virtuvėje, nes šeimai ji kartais vis dar iškepa tokių pat blynų. „Nors dabar lašiniai gal nelabai populiarus produktas, tačiau man būtent tokie blynai buvo ir tebėra skaniausi“, – sako žagarietė. receptą siūlome išmėginti ir „Šiaulių krašto“ skaitytojams.

Močiutės blynai su lašinukais

Blynams reikės: 4–5 kiaušinių, 0,5 litro pieno, druskos, miltų tie, kad tešla būtų tirštos konsistencijos, ir, žinoma, lašinukų. Galima imti ir sūdytus, bet skaniau – rūkyti.

Lašinukus supjaustome smulkiais kubeliais ir beriame juos į keptuvę. Kol lašinukai spirga, iš kiaušinių, miltų, pieno, druskos užmaišome tešlą ir užpilame ją per visą keptuvę ant lašinukų. Kai viena pusė apkepa, storą blyną atsargiai perpjauname į keturias dalis ir apverčiame bei apkepame antrą pusę. žagarietė sako, kad šį blyną reikia kiek daugiau pakepinti nei įprastai, kad jis šiek tiek apskrustų ir įgautų iš išorės traškumo.

Skanaus!